Gebruikersnaam Wachtwoord

NieuwsberichtenNieuws: Tubantia.nl: Staken? Deze school in Wierden is ‘gewoon’ open en maakt ludiek statement


WIERDEN - Meer dan 4.400 scholen deden deze woensdag mee aan de onderwijsstaking, maar bij De Morgenster in Wierden gingen de leerkrachten ‘gewoon’ aan het werk. Al lieten ze de stakingsdag niet ongemerkt voorbij gaan.

Ron Hemmink 06-11-19, 14:19 Laatste update: 15:20

De docenten gingen, net als die van de Kluinveenschool, allemaal naar school in een T-shirt met voorop de tekst ‘De kids zijn onze #topprioriteit’ en achterop de toevoeging ‘maar... We willen de leerkracht niet kwijt’. 

Een ludieke verwijzing naar een item in tv-programma Zondag met Lubach, waarin presentator Arjen Lubach aan kinderen shirts uitdeelde met daarop ‘Ik ben geen toprioriteit’. Inderdaad: met een bewuste spelfout.

„En wij hebben bewust T-shirts laten ontwerpen zónder spelfout”, zegt directeur Irma Roelofs van de Wierdense school. Niet geheel toevallig bleef haar school wél open op stakingsdag. „En bij onderwijs bieden hoort natuurlijk een foutloze spelling.”

‘Signaal afgeven’

Volgens Roelofs waren de docenten van haar school unaniem in de keuze om te gaan werken. „We hebben het met het team natuurlijk over staken gehad. Niemand was uitgesproken vóór staken. Door te staken, maak je zeker iets duidelijk. Maar wij wilden met onze school juist een positief signaal afgeven. We hebben het mooiste vak dat er bestaat. Dus zijn we lekker gaan werken. Ja, dat doen we liever dan dat we een ‘dagje vrij’ nemen.”

Het streven van de stakers - meer investeringen voor het onderwijs - deelt Roelofs wel. „Voor dit schooljaar hebben we het geld voor werkdrukmiddelen goed kunnen besteden en hebben we alles rond gekregen. Maar of dat de komende jaren gaat lukken?”

Ze vervolgt: „Wij hebben een invalpoule met twee mensen voor zes scholen. Op sommige dagen is er zelfs helemaal geen invaller beschikbaar. Als er een griepgolf is, hebben wij een groot probleem. Dan komt er weer extra druk op iedereen. Los daarvan kampt onze sector met vergrijzing. En wil je nieuwe mensen aantrekken, dan moet je hen wel een aantrekkelijk beeld kunnen schetsen van ons vak. En niet een beeld van een vak waarin steeds meer druk op jou als werknemer komt.”

bron:

https://www.tubantia.nl/wierden/staken-deze-school-in-wierden-is-gewoon-open-en-maakt-ludiek-statement~acc75684/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

 


Klik hier voor het nieuwsarchief


Deel deze pagina op jouw favoriete social media kanaal!

Actuele berichten

Wat doen jullie bij de kangoeroegroep?
Wat doen jullie bij de kangoeroegroep?

De Kangoeroegroepen zijn vanaf nu...

Lees verder
Vacature onderwijsassistent
Vacature onderwijsassistent

Vacature onderwijsassistent invalpool...

Lees verder
De Morgenster in actie voor een schone schoolomgeving
De Morgenster in actie voor een schone schoolomgeving

De kinderen van De...

Lees verder
Oog voor elkaar Ontwerp door bandwerk