Gebruikersnaam Wachtwoord

NieuwsberichtenNieuws: Passie voor de klas


 

 

 

Leerlingen Voortgezet Onderwijs De Passie voor de klas
Hogeschool Viaa, De Passie en Verion inspireren leerlingen voor werken in het onderwijs

 

Leerlingen uit havo 4 en vwo 5 van De Passie in Wierden krijgen dit najaar een wel heel bijzondere gelegenheid om kennis te maken met werken in het onderwijs. Tussen de herfst- en kerstvakantie hebben ze de mogelijkheid om zeven dagdelen mee te werken op één van de basisscholen van Verion in Wierden en Enter. Hogeschool Viaa, De Passie en Verion willen zo leerlingen inspireren om te werken in het onderwijs en om ze tegelijkertijd te helpen bij talentontwikkeling.

Talentontwikkeling

Het inspiratieproject van Hogeschool Viaa, Christelijke schoolvereniging Verion en VO-school de Passie wil leerlingen uit havo 4 en vwo 5 de gelegenheid geven om zeven dagdelen (van 2 klokuren) mee te draaien op één van de basisscholen van Verion in Wierden en Enter. Het doel hiervan is om leerlingen te inspireren om later te gaan werken in het onderwijs. VO-school De Passie wil leerlingen op weg helpen naar hun volgende bestemming en kans geven om nu al betekenisvol te zijn voor hun omgeving.

Inhoud van het inspiratietraject

Leerlingen van De Passie zijn elke week in een koppel een dagdeel van twee klokuren op de basisschool. Vooraf geven ze aan of ze voorkeur hebben om mee te lopen in de onder- of bovenbouw. Het koppel loopt alle dagdelen met een vaste klas en groepsleerkracht mee. De momenten dat ze aanwezig zijn, worden afgesproken met de leerkracht. Het koppel werkt mee bij observatieopdrachten, het een-op-een begeleiden van een leerling (tutoring) en het begeleiden of instrueren van een kleine groep met lezen of rekenen. 

Masterclasses en snuffelstage

Om de leerlingen van De Passie nog wat extra toe te rusten, volgen zij bij Hogeschool Viaa een aantal masterclasses met thema’s als rekenontwikkeling en persoonlijk meesterschap. Daarnaast maken de leerlingen tijdens een snuffelstage kennis met werken in de basisschool.

Winst

Leerlingen krijgen naast dat ze ervaring opdoen ook een kleine bijdrage. Projectleider Laura Staman: ‘Het zakcentje haalt leerlingen misschien over de streep, maar uiteindelijk is dat niet waar je dit traject voor moet doen. De echte winst zit ‘m in de ervaring die je opdoet in het leren in een andere omgeving en daarnaast hopen we natuurlijk zo jonge mensen te inspireren in het werken in het onderwijs zodat we gepassioneerde leerkrachten voor de toekomst krijgen.”


 

 

 

 


Klik hier voor het nieuwsarchief


Deel deze pagina op jouw favoriete social media kanaal!

Actuele berichten

Wat doen jullie bij de kangoeroegroep?
Wat doen jullie bij de kangoeroegroep?

De Kangoeroegroepen zijn vanaf nu...

Lees verder
Vacature onderwijsassistent
Vacature onderwijsassistent

Vacature onderwijsassistent invalpool...

Lees verder
De Morgenster in actie voor een schone schoolomgeving
De Morgenster in actie voor een schone schoolomgeving

De kinderen van De...

Lees verder
Oog voor elkaar Ontwerp door bandwerk