Gebruikersnaam Wachtwoord

NieuwsberichtenNieuws: John de Jong


In memoriam. 

Op 15 maart 2016 is John de Jong overleden. Sinds 2001 werkte hij op de Sjaloomschool. Anderhalf jaar is hij ziek geweest. Als het maar enigszins kon, was hij ook in die periode op school aanwezig te midden van collega's en kinderen.  

John is opgegroeid in Wierden West en vanzelfsprekend ging hij dan ook naar de Sjaloomschool. De school en de wijk zijn altijd zijn school en zijn wijk gebleven.  

“Meester John’ was een leraar die zijn kinderen zag. Passend onderwijs zat in zijn genen. Elk kind datgene meegeven wat paste binnen zijn of haar mogelijkheden. Dat was zijn uitdaging en hij nam daarbij zeker geen genoegen met half werk. De werkstukken die hij met de kinderen maakte blonken uit in creativiteit en perfectie in de afwerking. Diezelfde creativiteit kwam terug in de talloze ideeën die hij had als het ging om het onderwijs en de inrichting van het schoolgebouw. Daarbij kwam zijn oog voor detail sterk naar voren. In de renovatieperiode van de school was hij in zijn element. Het liefst was hij in die jaren naast leerkracht ook architect, uitvoerder en bouwvakker geweest. Eigenhandig plaatste hij de keuken. De school moest wat hem betreft er opgeruimd en picobello uitzien.  

John had ook een bijzondere band met de ouders. Op de afscheidsavonden kon hij ze op een prachtige en humoristische manier in de spiegel laten kijken aan de hand van dia’s en verhaaltjes van hun kinderen. 

John was bescheiden en manifesteerde zicht het liefst enigszins op de achtergrond. Hij genoot echter volop als anderen genoten van zijn inbreng, humor en creatieve ideeën.   

Veel kinderen hebben in de afgelopen 15 jaren op school mogen genieten van zijn kwaliteiten als leraar en als mens. Veel kinderen hebben in die jaren de blijde boodschap van Gods liefde die in Jezus Christus naar ons toekomt uit zijn mond mogen horen. Nu vond Zijn Meester dat z’n opdracht erop zat en haalde hem thuis. 

We verliezen in John een bijzondere en fijne collega die heel erg gemist zal gaan worden. In onze gebeden en gedachten zijn we bij zijn gezin en familie. We bidden allen die hem lief zijn de troost en nabijheid van onze hemelse Vader toe. 


Klik hier voor het nieuwsarchief


Deel deze pagina op jouw favoriete social media kanaal!

Actuele berichten

Wat doen jullie bij de kangoeroegroep?
Wat doen jullie bij de kangoeroegroep?

De Kangoeroegroepen zijn vanaf nu...

Lees verder
Vacature onderwijsassistent
Vacature onderwijsassistent

Vacature onderwijsassistent invalpool...

Lees verder
De Morgenster in actie voor een schone schoolomgeving
De Morgenster in actie voor een schone schoolomgeving

De kinderen van De...

Lees verder
Oog voor elkaar Ontwerp door bandwerk